Home

Medicina Health

Groepspraktijk voor natuurlijke gezondheid

Welkom bij Medicina 
( voor contactgegevens scroll naar beneden)

Medicina is een multidisciplinaire groepspraktijk voor natuurlijke gezondheid, in de breedste zin van het woord. Wij hebben als doel om onze cliënten zo goed mogelijk te begeleiden naar een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal, en dit op een natuurlijke manier dankzij voeding, suppletie, massagetherapie, reflexologie, psychotherapie en coaching.

We zijn een gezellige en huiselijke praktijk gelegen te Schoten met een grootse visie: van "den Antwerpenaar" een gezonde en bewustere mens maken ! 

Wij hebben een holistische ingesteldheid. Dit wil zeggen dat wij het lichaam als één geheel, maar ook het lichaam en de geest als één geheel bekijken. Omdat slechts één therapeut niet van alle markten thuis kan zijn, kiezen wij ervoor om in een hecht team samen te werken waarin wij elkaar ondersteunen en aanvullen, ten goede van onze cliënten.

Onze behandelingen zijn gericht op het herstel van gezondheid en niet op bestrijding van ziekte. Voor deze laatste verwijzen wij door naar uw behandelend arts of naar een van de artsen waarmee wij samenwerken. Ons team bestaat uit goed geschoolde therapeuten, echter zijn wij geen dokters.


"Let food be thy medicine and let thy medicine be food"
- Hippocrates


Ons team kan onder andere ondersteuning bieden bij: 

 • Hormonale problematiek
  disbalansen in de geslachtshormonen, PCOS, oestrogeen dominantie, ... 
 • Spijsverteringsproblematiek
  opgeblazen buik, constipatie, diarree, obstipatie, voedselintoleranties en allergieën, maagklachten, gasvorming, SIBO, ...
 • PDS ( prikkelbare darmsyndroom)
  Ondanks soms anders wordt verteld, hoef je niet 'te leren leven' met prikkelbare darmen. Dankzij kundige darmtherapie gecombineerd met stress reductie door NLP, life coaching of hypnotherapie pakken we zowel het fysieke stuk als mentaal-emotionele stuk aan en met groot succes! 
 • Diabetes en insuline resistentie
  Bij diabetes is voeding een belangrijk onderdeel. Onze therapeuten zijn erin geschoold u, eventueel samen met de arts, goed op te volgen en beterschap te brengen in de klachten.
 • Schildklier problemen
  Bij klachten van de schildklier komt heel veel kijken. Zo kan neerslachtigheid, slechte darmwerking en vermoeidheid ook komen vanuit een schildklier probleem. Laat onze hormoontherapeut meekijken hoe we jouw klachten kunnen minimaliseren op een natuurlijke manier. 
 • overgewicht                        
  Overgewicht heeft vaak een multi-causale oorsprong. Ons team kan u hier goed in ondersteunen door o.a. voeding onder de loep te nemen en hormonen te ondersteunen. 
 • Stress problematiek 
  Onze stress- en lifecoach staat u graag bij in de zoektocht naar een betere life-work balans en naar het aanpakken van stressoren in uw leven.
 • Het gevoel "vast" te zitten in je leven of in oude patronen
  Iedereen komt wel eens in het leven zichzelf tegen. Deze confrontatie kan makkelijk te verwerken of heel moeilijk. Het gevoel "vast" te zitten in je werk, leven of relatie is ons niet vreemd. Onze coaches en therapeuten zijn heel bekwaam on het ondersteunen van dergelijke processen. 
 • Trauma
  Onze psychotherapeut helpen u graag in het verwerken van trauma.
 • angstproblematiek
  Ook dit thema is niet vreemd voor onze psychotherapeuten en kunnen u hierin deskundig begeleiden.
 • Stijfheid, stramme spieren of gewoon nood aan een helende en ontspannende massage 
  Onze massagetherapeuten zijn getraind in het geven van massages met ofwel een ontspannende toon, maar ook diepgaandere massages die bepaalde "triggerpoints" kunnen losmaken waardoor u uzelf na de massage losser en minder gespannen voelt
 • Laag zelfbeeld - weinig zelfvertrouwen
  Een laag zelfbeeld kan verschillende oorzaken hebben, maar wat de oorzaak ook is, een goed zelfbeeld en een gezonde portie zelfvertrouwen zijn noodzakelijk om een gelukkig leven te leiden. Laat ons team aan coaches en therapeuten jou hierbij begeleiden. 
 • BURN-OUT
  Door de toenemende stress in ons leven, komt een burn-out vaker voor. Burn-out is iets wat zowel op mentaal als op fysiek vlak ondersteund dient te worden. Ons multidisciplinair team kan hier bij uitstek heel goed in begeleiden. 
 • SLAAP PROBLEMEN
 • Uiteraard is deze lijst niet compleet. Heeft u vragen over uw klachten of ons team u hierbij kan begeleiden? Aarzel niet om onderstaand contactformulier in te vullen of ons te bellen. 

"Good health isn't everything but without it, everything is nothing"

- Socrates

Mobirise

Onze werking als team 

Wanneer u graag wil weten of wij u kunnen begeleiden, kan u contact opnemen via onderstaand contactformulier, e-mail of telefonisch.

Samen bekijkt ons secretariaat met u of wij iets voor u kunnen betekenen. Zo ja, dan plant ons secretariaat een eerste afspraak in, de intake, bij de juiste therapeut. 

Onze troeven

 • Wetenschappelijk onderbouwd
  Wij werken het liefst met feiten en niet met hypothesen tijdens een orthomoleculair consult. Daarom werken we voor enkele van onze therapeutische strekkingen (orthomoleculaire therapie en darmtherapie) nauw samen met een gespecialiseerd labo en zijn wij in de mogelijkheid grondige labo onderzoeken te laten uitvoeren. 
 • Gepersonaliseerd
  Elk lichaam is uniek, onze therapeuten en coaches streven ernaar een zo gepersonaliseerd mogelijk behandelplan op te maken om u zo goed mogelijk te begeleiden 
 • Holistische aanpak
  Lichaam en psyche zijn integraal met elkaar verbonden. Wij kijken altijd naar het geheel en ondersteunen of begeleiden dit geheel zo goed mogelijk.
 • Meer dan 10 jaar ervaring                        
  Onze therapeuten zijn goed getraind en geschoold in wat zij doen. Meerdere onder hen hebben reeds meer dan 10 jaar ervaring in hun vak. 
 • Alles onder één dak - één aanspreekpunt
  Binnen Medicina staan verschillende therapeuten met verschillende expertises tot uw beschikking. Dit maakt dat u slechts op 1 locatie moet zijn, om goed geholpen te worden. Onze therapeuten volgen regelmatig bijscholingen om constant up to date te zijn. 
 • Samenwerking met artsen en apotheken
  Wij hebben enkele fijne samenwerkingen met verschillende artsen alsook apotheken.

Onze contactgegevens

Mail ons, bel ons of stuur een bericht via de chat button. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Onze groepspraktijk bevindt zich op de eerste verdieping, boven de cardiologie praktijk. Deze verdieping is enkel toegankelijk met een trap. Indien u slecht te been bent en moeite hebt met trappen, contacteer ons voor de mogelijkheden.

Bel of whatsapp ons

0491/740.766                         

Email ons

info@medicina-health.be                         

Mobirise
BBOW

Medicina is lid van de Belgische vereniging voor orthomoleculaire wetenschap.


Mobirise
Praktijk AW

Angélique is werkt ook in haar eigen praktijk waarin je cliënten begeleidt met cognitieve therapie en brain coaching.

No Code Website Builder