Over Medicina

Groepspraktijk Medicina

Groepspraktijk voor natuurlijke gezondheid. 

Angélique Windey, bezielster en praktijkcoördinator van Medicina, is geboren met een passie voor natuurgeneeskunde en alles wat daarbij hoort. 

Deze passie werd alleen nog maar gevoed door haar eigen klachten en fysieke uitdagingen en is zo uitgegroeid tot een professie. Angélique is tevens zelf orthomoleculair darmtherapeut, met een achtergrond in de psychotherapie als basis waarbij ze zich voornamelijk focust op de psychosomatiek en dus de relatie tussen psyche en het fysieke lichaam.

Dit maakt dat zij, meer dan ooit, inziet dat het lichaam één geheel is en van daaruit is deze holistische visie geboren. 

De kracht van het team

In haar eigen praktijk merkte Angélique dat zij alleen niet alle cliënten kon verder helpen. Eén iemand kan onmogelijk alle kennis bezitten en iedereen verder helpen. Toch knaagde dit gevoel en zo is het idee van Medicina ontstaan. Een groepspraktijk met de nadruk op natuurlijke gezondheid, waarin een team werkzaam is, aanvullend aan elkaar en dankzij een nauwe samenwerking, cliënten zo goed mogelijk begeleidt naar een uitstekende gezondheid. 

Onze droom en missie

Onze droom is om een goede en gegronde samenwerking te creëeren met artsen, omdat wij als goed geschoolde therapeuten ook artsen en de reguliere geneeskunde goed kunnen ondersteunen. Een mooie samenwerking tussen beiden, kan volgens ons heel veel mensen helpen en zelfs life-changing zijn voor velen. 

Daarbij willen wij bijdragen aan het bewustzijn rondom een goede gezondheid ( en hoe deze te verkrijgen op een natuurlijke manier) bij onze cliënten en in het algemeen bij de Belg en hoe deze te verkrijgen. Want "Good health isn't everything but without it, everything is nothing". 

Volgens Angélique komen ziekten en chronische pijnen steeds tot stand door een combinatie van fysieke factoren én emotionele factoren. Deze laatste is zeer belangrijk en mag niet over het hoofd gezien worden. 

Om deze droom bij te staan wil Angélique zich graag toespitsen op het verzorgen van "gezondheidstrajecten" en public speakings. 

Offline Website Builder